Bacalaureat 2011


Proba la limba și literatura română, desfășurată luni, a stârnit încă de la început controverse. Mulți elevi au făcut, la subiectul al treilea, o confuzie care i-ar putea costa din start 30 de puncte. Cerinţa era ca ei să redacteze un eseu despre particularităţile de construcţie a personajului dintr-un text dramatic aparţinând lui I.L Caragiale, Camil Petrescu sau Marin Sorescu. Greşeala multora a fost să aleagă să-l caracterizeze pe Ştefan Gheorghidiu, din romanul „Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război”, sau alte personaje din proza scurtă a lui Caragiale ori poemele lui Marin Sorescu. Toţi aceştia nu vor fi punctaţi, spune Evz.ro


Conform unei centralizari partiale a rezultatelor Bacalaureatului 2011  aproximativ 45% dintre elevi au promovat examenul in acest an, la nivel national. Procentul final de promovabilitate al Bacalaureatului va fi centralizat pana duminica seara.


Reamintim că un numar de 661 de elevi au fost eliminaţi de la toate probele scrise, în cadrul sesiunii iunie-iulie a Bacalaureatului 2011. Aceştia au fost daţi afară din examene pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

Sâmbătă, 127 de lucrări de la bacalaureat ale unor elevi din Caraş Severin au fost anulate. Este vorba de lucrări aparţinând unor elevi de la Grupul Şcolar Auto şi Liceul Forestier. S-a dovedit că lucrările erau identice. Poliţia a demarat o anchetă în acest caz, spune Realitatea.


S-a picat pe capete. In liceul pe care l-am facut si eu, au luat bac-ul numai 18 copii.

Reclame

Posted on 03/07/2011, in Fără categorie. Bookmark the permalink. 5 comentarii.

  1. Si in anul in care am sustinut eu examenul de bacalaureat,2006, s-a comis o eroare de acest gen.S-a cerut caracterizarea unui personaj intelectual din operele lui Camil Petrescu, Marin Preda..si colegii mei au ales pe Ilie Morometemcare nici pe departe nu era intelectual.Si la sfarsit se considerau nedreptatiti,insa neatentia/nestiinta costa mereu.

  2. Da, aşa este. Majoritatea au greşit din cauza neatenţiei. Totuşi nu mi se pare normal să pice atâtea sute de elevi. E vorba de un bac, nu de doctorat.

  3. La mine în liceul unde am terminat au luat doar 4 BAC-ul. Ce mai spui acum? :))

  4. Nu mai pot sa spun nimic. :))E trist rau.

  5. Anul asta au picat multi elevi din cauza camerelor. Evident ca nu s-a mai putut copia. In orasele unde elevii nu au picat, camerele "au inchis ochii". Va spun din surse sigure. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: