Fiecare zi este specială!


Prietenul meu deschise sertarul dulapului soţiei sale şi scoase un mic pachet învelit în mătase. Acesta, spuse el, nu este un simplu pachet, este o piesă de lenjerie. Desfăcu pachetul şi privi atent mătasea şi dantela.

– L-am cumpărat prima dată când am fost împreună la New York, acum vreo 8 sau 9 ani, dar nu l-a folosit niciodată. Voia să-l păstreze pentru o ocazie specială. Ei bine, cred că acum e momentul potrivit.

Se apropie de pat şi puse acest pachet alături de alte lucruri aduse de cei de la pompe funebre. Întorcându-se spre mine spuse:

– Să nu păstrezi nimic pentru o ocazie specială. Fiecare zi pe care o trăieşti este o ocazie specială.

Mă gândesc întotdeauna la cuvintele lui, mi-au schimbat viaţa. Astăzi citesc mai mult ca înainte şi fac mai puţine treburi în casă. Mă aşez pe terasă şi admir peisajul fără să mă sinchisesc de buruienile din grădină. Îmi petrec mai mult timp cu familia şi prietenii şi mai puţin cu lucrul. Am înţeles că viaţa este un ansamblu de experienţe valoroase. De acum nu mai păstrez nimic. Dacă am chef folosesc paharele de cristal în fiecare zi sau îmi pun haina nouă ca să mă duc la supermarket.

Nu mai păstrez cel mai bun parfum pentru sărbători. Expresiile de tipul ”într-o zi’ sau ”într-una din zilele astea” le-am scos din vocabularul meu.

Nu sunt sigur ce ar fi făcut soţia prietenului meu dacă ar fi ştiut că nu va mai fi şi a doua zi. (o zi la care ne gândim cu nepăsare)

Cred că şi-ar fi sunat familia şi cei mai buni prieteni.Poate şi-ar fi sunat câţiva foşti prieteni pentru a se împăca sau pentru a se scuza pentru o ceartă mai veche. Îmi place să cred că ar fi mers să mănânce mâncare chinezească (bucătăria ei preferată).

Toate aceste lucruri mărunte nefăcute m-ar enerva mult dacă aş şti că orele-mi sunt numărate. Aş fi nervos că nu mi-am mai văzut prietenii cu care urma să mă întâlnesc ”într-una din zilele astea”. Nervos că nu am scris scrisorile pe care intenţionam să le scriu ”într-una din zilele astea”. Nervos că nu le-am spus celor apropiaţi că îi iubesc. Acum nu mai păstrez nimic şi nu mai amân nimic care poate să-mi aducă fericire şi zâmbet în viaţă.

Îmi spun că fiecare zi este specială. Fiecare zi, fiecare oră. fiecare minut este special.

Posted on 16/10/2011, in De suflet and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink. 5 comentarii.

  1. Da, mereu ne gandim ca fiecare lucru are o ocazie speciala iar cand ajungem la acea ocazie nu ne mai place sau nu mai vrem acel lucru. De multe ori cumparam lucruri pe care nu le folosim dar ne place sa le avem.

  2. Da, si mie mi se intampla!

  3. Hi hi, am publicat-o si eu la Povestioara de vineri, cu ceva timp in urma. E o istorisire tare draguta. UItam sa ne bucuram de fiecare zi si asteptam ocaziile speciale, fara sa realizam ca fiecare zi e o ocazie speciala!

  4. Intr-adevar. Fiecare zi e speciala!! Si daca nu e..trebuie sa o facem speciala!!!

  5. da, trebuie sa o facem speciala si sa ne bucuram de ea in fiecare secunda:)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: